Jag heter Asta Norrman och jag har arbetat som sjuksköterska i 35 år. Jag hörde först om Better Globe 2013 och hade önskat att jag hade hört om det tidigare. Efter en rätt så grundlig granskning av verksamheten, bestämde jag mig ganska fort för att bli både kund och ambassadör.

Kund blev jag på grund av avkastningen och att jag tyckte om att mina pengar växte på ett bra sätt. Jag ville med gott samvete kunna ta emot min avkastning. Att jag inte blev rik på att någon annan fick lida. Jag kommer från ett litet, fattigt samhälle på norra Island. Jag kunde referera till min barndom när jag tänkte på investeringen i fattiga områden i Afrika. När jag var 14 år, köptes det en stor trålare till vår lilla fiskeby. Hela samhället ändrade på några få år. Vägarna asfalterades, det byggdes bassäng hela samhället blev välmående.

Jag blev ambassadör med en gång. Jag såg möjligheten för vanliga löntagare att få sina pengar att växa. Jag ville sprida detta så min familj och vänner skulle ha samma möjlighet som jag. Första gången jag åkte till Kenya var sommaren 2015. Det var en resa som ändrade mig. Det var så många känslosamma upplevelser. När vi körde genom torpet utanför vår plantage i Kiambere och människorna stod vid vägen för att välkomna oss.

De vinkade och ropade ”Thank you, Thank you”. Då hade jag fullt upp med att hålla tårarna inombords. Samma när vi kom till Mboti skolan och vi fick äta våran matpacka i smyg från hungriga barn. Jag tänkte att jag med mina extrakilo inte skulle behöva den maten. Jag hade lika bra kunna ge bort den, men jag insåg hur lite nytta det skulle göra. Då bestämde jag mig för att jag skulle göra vad jag kunde för att deras föräldrar fick möjlighet till arbete och kunde hålla dem mätta varje dag.

Det bästa med att vara ambassadör är att jag vet att jag gör skillnad. Mitt arbete har så oerhört stor betydelse för så många människor. Jag tycker också det är roligt att ha kontakt med både mina kunder och de ambassadörer som jag lär upp. Förutom den personliga utvecklingen jag har haft de senaste 4 åren. Jag har lärt mig att stå på scen och hålla föredrag, men det är något jag inte hade gjort frivilligt förut. Försäljning har inte mycket respekt i samhället och många tror att ”alla” kan arbeta med det. Det har tagit mig lika lång tid att lära mig yrket som det tog mig att bli sjuksköterska och jag är långt ifrån färdig utbildad. Det är ett otroligt givande yrke. Jag har minst lika många tacksamma kunder i dag som jag hade tacksamma patienter förut.

Jag kommer att få min första avkastning nu i november 2017. Det ska bli roligt. Jag känner många som har fått avkastning i flera år, men det är tryggt att kunna berätta att jag också har fått avkastning.


Spara lite av dina pengar i träd och hjälp till att minska fattigdom

Vi bjuder in dig till att göra skillnad i Östafrika och bidra till en bättre värld. Dina träd kommer att hanteras på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt. Klicka på länken till vår butik och gör ett socialt ansvarsfullt köp idag. Med oss är det lönsamt att hjälpa andra.

Kommentera

Inga kommentarer