Mitt namn är Hulda Birna Gudmundsdottir, nästan hela mitt yrkesliv har jag jobbat i olika projekt och de senaste 17 åren har jag drivit mitt eget företag. Anställning med fasta löner och pensionssparande har jag nästan aldrig varit med om som har inneburit att jag har behövt ta fullt ansvar för mitt pensionssparande.

När jag började på fullt allvar se över min pension då kom jag i kontakt med Better Globe. Jag tyckte att Betters Globes affärside var briljant och den passade perfekt in i mitt tänk att spara på etiskt sätt. Här fanns alla förutsättningar för att mitt sparande gjorde väldigt god nytta samtidigt som jag fick en bra avkastning. Detta var året 2008 och Better Globe var då rätt så nytt, hade inte visat några resultat, trots det ville jag satsa.

Vilken nytta mina sparpengar gör! Jag blir helt varm om hjärtat när jag tänker på allt jag fick se och vara med om.Hulda Birna Gudmundsdottir

I början var jag väldigt försiktig men när åren gick blev min övertygelse om att affärsidén var hållbar allt större och jag köpa träd i större skala. Jag valde att bli ambassadör rätt snabbt där jag vet att jag berättar om allt jag gillar. Min privata situation gjorde dock att jag inte kunde sätta någon kraft i min ambassadörskap så den blev vilande men jag fortsätta köpa mina träd. I år får jag min avkastning 6 året i rad och varje år har Better Globe betalat det de har lovat på rätt tid.

Jag har alltid velat åka till Kenya och Uganda för att se och uppleva verksamheten med egna ögon och äntligen blev det aktuellt för mig i år 2017. Mina förväntningar var stora och jag kan bara säga att förväntningarna uppfylldes många gånger om. Vilken nytta mina sparpengar gör. Jag blir helt varm om hjärtat när jag tänker på allt jag fick se och vara med om.

Jag har sett samhällen som har vuxit runt plantagerna, sätt glädjen i människorna ögon som har fått jobb och framtidstro. Barn som nu har möjlighet att gå i skolan, människor som berättar om hur deras livskvalitet och arbetsmöjligheter har ökat när de fick möjlighet att ta mikrolån och sist men inte minst har jag fått se moder jord läka, semiöken har förvandlas till en fruktbar jord.

Det är inte ofta jag hittar företag där hjärtat och den vinstdrivande affärsmodell håller varandra i handen. Better Globe är ett sådan företag och efter min resa vill jag att alla ska få höra om möjligheten att investera sina sparpengar i ett hållbart företag med etisk tänk därför har jag återupptagit mitt ambassadörskap och jag jobbar helhjärtat med att berätta om Better Globe för att jag vill inspirera alla vara med, här vinner vi alla.


Spara lite av dina pengar i träd och hjälp till att minska fattigdom

Vi bjuder in dig till att göra skillnad i Östafrika och bidra till en bättre värld. Dina träd kommer att hanteras på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt. Klicka på länken till vår butik och gör ett socialt ansvarsfullt köp idag. Med oss är det lönsamt att hjälpa andra.

Lämna ett svar

Inga kommentarer