I vår serie med intervjuer av kunder och ambassadörer har idag turen kommit till Johan Ranhög.

Nedanstående intervju gjorde vi i juli 2017 när Johan var och besökte vår verksamhet på plats i Kenya och Uganda.

Hela intervjun med Johan i text

JR: Jag heter Johan Ranhög och jag har köpt träd i över två år nu. Jag gjorde det initialt för att ha ett alternativt sparande för pension och samtidigt göra gott. Vi insåg att det gav god nytta och arbetstillfällen och även miljö. Jag har sedan efterhand förstått hur väl donationspaketet gör nytta med skolor, mikrolånsbanker med bidrag till vatten och så vidare. Och nu efter att ha varit här i Kenya ser man verkligen vilket behov som finns, och att det kommer att fungera.

Intervjuare: Nu har du varit här ett tag, vilka är de tre sakerna som har gjort mest intryck för dig?

JR: Det största intrycket jag har fått är att se vilken vilja och glädje och kompetens finns egentligen här nere, med vilka utmaningar de har. De saknar ju kapital och struktur, de behöver hjälp med de sakerna för att komma vidare. Det är precis det vi kan ge de genom skolor och insatser, och skapa jobb för att de får inkomst utav familjerna.

Idag har vi sett mycket fattigt folk, dagarna går åt till att överleva, att hämta vatten, odla någonting, laga någonting. De har inte tid att göra någonting eller låta barnen gå i skolan för att de måste hämta vatten. Kan vi få inkomster till familjerna, kan barnen gå i skolan, och kan vi ge vatten på ett bättre sätt slipper man lägga tid och kraft på det. Det finns stora möjligheter.


Spara lite av dina pengar i träd och hjälp till att minska fattigdom

Vi bjuder in dig till att göra skillnad i Östafrika och bidra till en bättre värld. Dina träd kommer att hanteras på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt. Klicka på länken till vår butik och gör ett socialt ansvarsfullt köp idag. Med oss är det lönsamt att hjälpa andra.

Lämna ett svar

Inga kommentarer