Den 2:a maj öppnade Better Globe officiellt sitt program för mikrofinansiering. Programmet är ett samarbete mellan Better Globe Forestry Ltd och K-Rep Fedha Services Ltd, som är det största och mest erkända företaget med fokus på mikrofinansiering i Kenya. Inledningen till samarbetet startades för över tre år sedan. Gäster och de första anställda i projektet var inbjuda att delta på invigningen.

Better Globes donationspaket har hittills finansierat hela byggnaden och alla anställdas löner. 450 familjer är med i projektet redan från start, och vi har planer på att öka det med ytterligare 150 familjer inom tre månader. Flera familjer har redan genomfört utbildning kring hur de kan spara pengar och låna ut till sina egna projekt. Vi planerar att ha banken självförsörjande inom två år, och fram till dess kommer banken ha stöd från Better Globes donationsprogram.

bg-mikro2

Bankens huvudfokus är att främja de familjer som tar microlån och som vid uppstarten av vårt plantage i Sosoma, deltar i outgrower projektet. Microlånen är anpassade för jordbruk och trädplantering och för att vi ska kunna uppfylla våra löften inom ramarna för vårt donationsprogram. Projektet är det fösta av sitt slag som genomförs i detta fattiga område, och lokalbefolkningen är mycket glada över att det skapas arbetstillfällen och för den möjlighet de får att skapa egna inkomster. Vi fokuserar mest på kvinnorna, eftersom det oftast är dom som försörjer sina familjer.

Som vi tidigare nämnt så är detta ett pilotprojekt och vi kommer lägga mycket tid på att utvärdera och förbättra innan vi duplicerar det vidare till våra övriga områden.

bg-mikro3

Jean-Paul Deprins (VD, Better Globe Forestry Ltd), var inbjuden som hedersgäst för att hålla invigningstalet, och var även den som klippte bandet vid den officiella invigningen. Better Globe fick mycket beröm från alla talare och även från lokalbefolkningen.

Projektet kan förändra livet för tusentals fattiga familjer de kommande åren och samarbetet med K-Rep gör att Better Globe kommer få kvartalsvis rapportering kring hur projektet går, både praktiskt och ekonomiskt.


Börja spara i träd eller boka plats på ett webinarium

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Varje tisdag kväll kl. 20:30 har vi ett live informationsmöte via Internet, ett så kallat webinarium för dig som vill ha mer information eller ställa egna frågor. Självklart är det gratis och det är ca 40 minuter långt.

Kommentera

Inga kommentarer