Att bygga flerbostadshus i trä kan halvera klimatpåverkan, men trots detta byggs endast 10 procent av alla flerbostadshus i trä. Nu har regeringen satsat sex miljoner kronor på utveckling inom industriellt träbygge.

I dag svarar byggprocessen och materialen för i snitt 50 procent av en byggnads klimatutsläpp och i många fall är andelen betydligt högre, enligt Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA. Under 2012 släppte byggsektorn ut lika mycket som personbilar och sedan dess har byggandet ökat kraftigt. För vissa hus tar det 50 år i drift för att utsläppen från driften ska bli lika stora som utsläppen från själva byggprocessen.


Börja spara i träd eller boka plats på ett webinarium

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Varje tisdag kväll kl. 20:30 har vi ett live informationsmöte via Internet, ett så kallat webinarium för dig som vill ha mer information eller ställa egna frågor. Självklart är det gratis och det är ca 40 minuter långt.

Om du har andra frågor, så är du välkommen att läsa mer här på hemsidan. Vi har en sida med de 50 vanligaste frågorna, och du kan självklart kontakta oss på support@betterglobe.com.

Kommentera

Inga kommentarer