I Kiambere har vi startat upp försöksområden med odling av ”Greengrams” som är en typ av grönsak som planteras mellan Mukau-träden för att bidra kortsiktigt till driften. Utöver detta underhålls alla planterade träd kvartalsvis för att säkerställa att ingenting oväntat händer dem.

I Nyongoro arbetar vi med plantering av ett snabbväxande träd som heter ”Casuarina. Trädet kommer att fungera som ett skydd för vinden för att förebygga att makauträden skadas. Utöver detta arbetas det med många aktiviteter på plantskolan, bland annat med ympning av mangoträden.

Mike Njeru, Managing Trustee (förvaltare) i KenGen Foundation, som representerar Kenyas största energibolag hade tillfälle att besöka Better Globe Forestry i maj. KenGen är mycket positiva till Better Globes arbete och vi arbetar på ett samarbete med dem avseende bland annat donationer av träd till skolor i Nyongoro. Fem skolor har valts ut och Better Globe Forestry har påbörjat planteringen.

I Sosoma har vi huvudsakligen fokuserat på samarbetet med lokalbefolkningen i området. Eftersom mikrofinansieringsbanken är i full gång med arbetet deltar fler och fler familjer i mikrofinansieringsprogrammet.

Jean-Paul, Managing Director (VD) på Better Globe Forestry, har numera fått ett unikt tillskott till sitt vardagsrum. Denna skänk tillverkades av en snickare som med hjälp av våra resurser kunde skapa den första möbeln gjord av makau. Vårt nästa mål är att tillverka parkettgolv av makauträ. Vi har utfört olika tester på träet flera år innan vi har för avsikt att påbörja produktion och försäljning – på detta vis kommer vi att vara väl förberedda när det är dags att hugga stora mängder makauträd.

Som en del av vår internationella marknadsföring har Julie Solberg (CEO Child Africa) och Rino Solberg (CEO Better Globe) deltagit vid MEGA Partnering i Los Angeles i juni.
Under konferensen förvärvades flera betydelsefulla kontakter som kommer att följas upp på kort och lång sikt. Varje kontakt erhöll en dedikerad kopia av Rinos senaste bok, Social Entrepreneurship – The Better Globe Way, tillsammans med nyheter om Better Globe och Child Africa. Några höjdpunkter var möten med Arnold Schwarzenegger och modedrottningen Donna Karen.

Under hösten kommer vi att publicera fler Better Globe-videor och hemsidor som alla kommer att medverka till att marknadsföra Better Globe. Vi har mycket att se fram emot!


Börja spara i träd eller boka plats på ett webinarium

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Varje tisdag kväll kl. 20:30 har vi ett live informationsmöte via Internet, ett så kallat webinarium för dig som vill ha mer information eller ställa egna frågor. Självklart är det gratis och det är ca 40 minuter långt.

Kommentera

Inga kommentarer