Nyckelpersonerna

Nyckelpersonerna

Grundarna och ägarna till verksamheten

Better Globe är precis som alla andra framgångsrika verksamheter drivna av människor som vill mycket, som har visioner, som är beredda att göra jobbet.

Faktum är att vi är stolta över att kunna påstå att alla som är inblandade i vår verksamhet är oerhört viktiga och i allra högsta drivande och orsakande var och en inom sitt område och i enlighet med sina förutsättningar och förmåga. Givetvis är det då så att ett par personer tydligt placerar sig i kategorin nyckelpersoner för vår verksamhet.

Rino Solberg

Rino Solberg är styrelseordförande i Better Globe och tillika grundare och den huvudsakliga ägaren av bolaget. Rino är från Norge och har under sina år där arbetat med många olika områden som entreprenör. Rino har några patent inom industrin som fortfarande genererar en del pengar men det var runt 1990 som Rino tillsammans med sin hustru Julie Solberg började skapa det som bland annat skulle leda fram till Better Globe.

Rino Solberg, styrelseordförande i Better Globe-företagen.

Rino Solberg, styrelseordförande i Better Globe-företagen.

Rino grundade tillsammans med sin hustru ”Solberg Children´s Help Organization” som sedermera blev Child Africa och som är en stor non-profit-organisation i Uganda. I takt med att Rino och Julie kom mer och mer i kontakt med de problem som föreligger med fattigdom, korruption och kriminalitet fick de en idé om hur man kan motverka detta på ett effektivt sätt. Denna idén ledde till att vi 2006 kunde se Better Globe plantera sina första träd i semiökenområden i Kenya där ingen annan entreprenör hitills valt att etablera sig.

Rino är fast besluten att detta är ett effektivt sätt att bekämpa fattigdom och motverka korruption och kriminalitet.

Jean-Paul Deprins

Jean-Paul Deprins är född i Belgien men har bott i Kenya större delen av sitt vuxna liv. Jean-Paul har varit med Better Globe ända sedan starten 2006 och arbetade innan dess som verkställande direktör för Total Quality Control i Nairobi, Kenya. Givet hans långa erfarenhet från att ha arbetat med kvalitetsutveckling och inte minst kvalitetskontroll inom kenyansk industri så är han mycket hemtam på alla nivåer av det kenyanska samhället. För Better Globe har det alltid varit viktigt att motverka korruption och i det arbetet är Jean-Pauls erfarenhet och skicklighet en nödvändighet.

Jean-Paul Deprins, VD i Better Globe Forestry.

Jean-Paul Deprins, VD i Better Globe Forestry.

Jean-Paul är en tålmodig, empatisk och synnerligen socialt erfaren företagsledare vilket behövs för att kunna göra affärer i ett land som Kenya utan att darra på manschetten. Utan dessa principer och egenskaper är det lätt att frestas till att vilja smörja maskineriet lite med en eller flera mutor. För Better Globe är det en självklarhet att aldrig ta och ge mutor, och Jean-Paul är mannen som kan klara av det affärsmässiga arbetet.

I oktober 2017 blev Jean-Paul utsedd till ”Advisor in Economic Diplomacy” vid Belgiens ambassad i Nairobi, Kenya.

Jan Vandenabeele

Jan Vandenabeele  är också född i Belgien men numera är han Kenyansk medborgare. Jan är skogsvårdare och agronom till yrket. Han har mer än 30 års erfarenhet från att driva stora projekt i Europa, Afrika, Sydamerika och Asien inom jord-och skogsbruk av olika slag. Han har arbetat med projekt som är nationellt eller internationellt finansierade för att på olika sätt bistå människor och miljö. Jan har i dessa projekt haft en framstående roll inom ledning och med att implementera dessa stora projekt just ur ett ledningsperspektiv och ett tekniskt perspektiv.

Jan Vandenabeele, skogsmästaren i Better Globe Forestry.

Jan Vandenabeele, skogsmästaren i Better Globe Forestry.

Sedan Better Globe grundades har Jan Vandenabeele varit skogsmästare och ansvarig för den tekniska implementeringen av plantage, drift av dem och allt annat som rör bevattning, ekosystem och hållbarhet. Jan valde att lämna uppdrag inom biståndsindustrin för att jobba med Better Globe istället och ett av skälen för det är att Jan värderar hållbarhet.

Han vill se verket av hans och andras ansträngningar överleva även efter att ett projekts finansiering tar slut och så har det tyvärr inte alltid varit i det han arbetat med i 30 år. Better Globes affärsidé säkerställer hållbarhet och värde för alla inblandade över lång tid och det har ett stort värde för Jan.

Du hittar Jan Vandenabeeles LinkedIn-profil här.

Jan-Tore Øvrevik

Jan-Tore är en av medgrundarna till Better Globe AS. Han är född och uppvuxen i Norge men bor numer i USA. Jan-Tore är ansvarig för många av de tekniska system som Better Globe använder för att kunna driva verksamheten på ett effektivt sätt med tillhörande affärsutveckling.

Jan-Tore Øvrevik

Jan-Tore Øvrevik, teknisk ansvarig i Better Globe AS

Jan-Tore har en examen från Handelshögskolan i Oslo. Sedan 1993 har han arbetat med teknisk utveckling både som konsult och i egen regi för stora norska kunder såsom DnB, Posten, Denofa, Borregaard m.fl. Det var dock längtan efter att få göra skillnad och göra världen till en bättre plats som gjorde att han redan 2004 engagerade sig djupt i Better Globes verksamhet och därmed blivit en av nyckelpersonerna.

Börja spara i träd eller boka plats på ett webinarium

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Varje tisdag kväll kl. 20:30 har vi ett live informationsmöte via Internet, ett så kallat webinarium för dig som vill ha mer information eller ställa egna frågor. Självklart är det gratis och det är ca 40 minuter långt.

Om du har andra frågor, så är du välkommen att läsa mer här på hemsidan. Vi har en sida med de 50 vanligaste frågorna, och du kan självklart kontakta oss på support@betterglobe.com.

Ready to buy some trees?

If you also want to do good, contribute to a better world and save your money in an ethical, sustainable and long-term way, use the link below. Start saving monthly or buy single trees

Boka plats på webbinarium

Each Tuesday evening at 8.30 pm we host a live-streamed information meeting online, where you can get more information. It is free of course, and you will be able to ask questions. Book your seat
Oddgeir Søllesvik
Haugesund, Norge

Jag var en av Better Globes allra första kunder. 2006 visste jag bara lite om projektet och det var en tillfällighet och tips från kompisar att jag köpte träd. Efter 13 år, inklusive flera resor till Afrika är min erfarenhet att det här ett företag som alltid levererar. Jag har aldrig upplevt några problem som inte har blivit lösta. I många år har hela familjen köpt träd och donationspaket. VI är stolta över att kunna bidra till ett så got miljöprojekt som dessutom skapar arbetstillfällen.

Contact us

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att ta kontakt med oss på support@betterglobe.com

Några ord från Jean-Paul

Låt mig först och främst ta tillfället i akt att önska alla som läser detta nyhetsbrev ett hälsosamt, lyckligt och välmående nytt år 2020 från mig och anställda på Better Globe Forestry. Better Globe Forestry står inför spännande tider, men låt oss först reflektera över 2019 Förra året var ett intressant och utmanande år på olika sätt. ViLäs mer…