Risker

Risker

Att köpa träd innebär att ta en risk

Att köpa träd innebär en risk och vi kan tyvärr inte garantera en avkastning. Det vi kan garantera är att vi gör allt i vår makt för att hålla alla våra löften och ingångna avtal framgent, på samma sätt som vi hållit dem från starten 2006 till idag. Vi arbetar aktivt med att både observera, minimera och eliminera de olika risker som finns.

Precis som med alla sparformer tar du som trädköpare en risk när du köper våra träd. Det finns en risk att du förlorar en del av, eller hela, ditt insatta kapital. Riskerna kan klassificeras på olika sätt. De risker vi ser, utifrån olika kategorier, är följande:

Risker förknippade med skogsbruk

De här riskerna inkluderar allt som har med våra plantager och vår produktion att göra. Det kan handla om torka, insektsangrepp eller bränder på plantagerna. Dessa risker är dem vi är minst oroliga för då de till stor del går att både minimera och eliminera. Hur vi arbetar med många av de här riskerna kan du även läsa om i ”Vanliga frågor”. Dessa risker berör alla skogsföretag och är en del av den ordinarie verksamheten att hantera.

Risker förknippade med verksamhet i Afrika

Att bedriva verksamhet i Afrika är naturligtvis förknippat med en högre risk än om vi t.ex. hade bedrivit verksamheten i Skandinavien. De träd vi planterar går emellertid inte att odla på svenska breddgrader. Vi har i dagsläget verksamhet i Kenya och Uganda, några av de mest stabila demokratierna i Afrika.

Vi har lång erfarenhet av att driva verksamhet i dessa länder och vi skulle inte ha gjort det om vi inte ansåg att risken var fullt hanterbar. Den bild som många gånger målas upp i t.ex. utländska media stämmer inte alltid överens med den upplevelse vi som befinner oss på plats har.

Risker förknippade med vårt bolag

Naturligtvis behöver du som potentiell kund göra din egen bedömning av hur du bedömer risken med oss som företag och leverantör. Vi anser att tillit är allt i affärer och därför är vi väldigt måna om att hålla alla våra löften. Vi har till dags dato betalat ut all den avkastning som våra kunder haft rätt till och vi har gjort det vi har sagt att vi ska göra även om vägen inte alltid har varit spikrak.

Alla prövningar och framgångar har gjort att vi nu känner oss mer stabila och trygga än någonsin tidigare. Vi har levererat fantastiska resultat och visat att vår affärsidé håller, bidrar med stor nytta och är kommersiellt gångbar.

Viktigt att veta

Det finns även andra risker som kan påverka dina träd. I korthet kan vi ge samma rekommendationer som de flesta andra ger:

  • Du bör inte köpa träd för pengar du inte har råd att förlora.
  • Du bör inte ”lägga alla ägg i samma korg”.
  • Det bästa du kan göra är att köpa träd regelbundet och över en längre tidshorisont.
  • Pengarna som du köper träd för är låsta efter den initiala ångerperioden på 14 dagar. Därefter följer återköp och avkastning enligt den gjorda överenskommelsen mellan dig och Better Globe.

Vi rekommenderar även att du läser våra ”Vanliga frågor och svar” där många av de vanligaste frågorna besvaras.

Börja spara i träd eller boka plats på ett webinarium

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Varje tisdag kväll kl. 20:30 har vi ett live informationsmöte via Internet, ett så kallat webinarium för dig som vill ha mer information eller ställa egna frågor. Självklart är det gratis och det är ca 40 minuter långt.

Om du har andra frågor, så är du välkommen att läsa mer här på hemsidan. Vi har en sida med de 50 vanligaste frågorna,  och du kan självklart kontakta oss på support@betterglobe.com.

Boka plats på webinarium

Varje tisdag kl. 20:30 håller vi ett informationsmöte via Internet där du får mer information. Det är självklart gratis och du har möjligheten att ställa frågor.

Boka din plats

Alina Lundberg
Göteborg

Jag och min familj har köpt träd sedan 2008. Vi tycker att det är fantastiskt att vi kan få våra pengar att växa samtidigt som vi gör skillnad för så många andra människor. Jag har själv varit på plats och sett plantagerna och skolorna med egna ögon och idag kan jag inte sluta dela med mig av det till andra människor.

Redo att börja köpa träd?

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Börja månadsspara eller köp enstaka träd

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att ta kontakt med oss på support@betterglobe.com

Min höjdpunkt från resan: Per N.

För ett par veckor sedan publicerade vi ett antal bilder och korta reseberättelser from kunderna som var och besökte verksamheten på plats i somras. Nu har även du möjligheten att höra dem berätta om sin bästa upplevelse själva. I videon nedan kan du höra Per berätta om det bästa med resan, vad som förvånade honomRead more…