Samarbeten

Samarbeten

Vi samarbetar med många lokala partners...

Ingen har någonsin blivit framgångsrik på egen hand. En stor del av vår framgång ligger i våra samarbeten med både företag, universitet, lokala och internationella organisationer.

Vi samarbetar med många olika parter för att kunna lösa olika delar i vår verksamhet. Vi är ett kenyanskt skogsföretag och där är många delar i vår verksamhet som vi aldrig skulle kunna göra själva. Därför samarbetar vi bland annat med följande företag och organisationer:

 • KenGen – lite slarvigt kan man säga att KenGen är den kenyanska motsvarigheten till svenska Vattenfall. Det är den största elproducenten i Kenya och vi har samarbetat i många år. Bland annat har vi fått mark till vår kommande förädlingsindustri. Utbytet för KenGen är bland annat att minskad erosion och arbetstillfällen för många människor i anslutning till deras dammar. Våra respektive stiftelser samarbetar och du kan läsa mer på deras hemsida KenGen Foundation om de olika projekt vi gjort tillsammans.
 • Bamburi / Lafarge – tillsammans med KenGen och Bamburi har vi lanserat ”Green Initiative Challenge” som är ett projekt som bland annat syftar till att plantera träd på över 500 hektar på kommersiell basis. Du kan läsa mer om samarbetet i Lafarges pressrelease här.
 • KEFRI – är förkortningen för ”Kenya Forestry Research Institute” som är en kenyansk organisation som arbetar med forskning, framtagning av tekniker och spridning av kunskap om skogsplantering och samarbete i Kenya. Tillsammans forskar vi på in-vitro odling av våra Mukau-träd så att man kan förädla och skala upp processen till en industriell nivå.
 • Child Africa  är den ugandiska/norska välgörenhetsorganisationen som driver flera av de skolor som Better Globe byggt och renoverat.
 • K-Rep Bank / Sidian Bank – kenyansk bank som har specialiserat sig på mikrolån och som hjälper till och startar de mikrolånsbanker som vi finansierar.

Bruno Pescheux som är VD för Bamburi, Albert Mugo som är VD för KenGen Foundation och Better Globe Forestrys VD Jean-Paul Deprins skriver under avtalet för Green Initiative Challenge 24 juni 2015.

Vi samarbetar även med olika universitet:

 • Universitetet i Ghent, Belgien – sedan 2007 har vi ett samarbete med universitetet i Belgien som under flera år har skickat studenter för att skriva sina examansarbeten hos oss. Arbetet har fokuserat på förädling och in-vitro odling av våra Mukau-träd.
 • Nairobis universitet, Kenya – sedan flera år tillbaka har vi samarbete med det lokala universitetet kring in-vitro odling av våra olika träd.
 • Universitetet i Makere, Uganda – sedan ett tag tillbaka samarbetar vi också kring skogsdrift.

Andra organisationer som vi också samarbetar med:

 • Kenya Forestry Service (KFS)
 • The World Agroforestry Centre (ICRAF)
 • National Forestry Authority (NFA) i Uganda
 • Sawlog Production Grant Scheme (SPGS) i Uganda
 • m.fl.

Börja spara i träd eller boka plats på ett webinarium

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Varje tisdag kväll kl. 20:30 har vi ett live informationsmöte via Internet, ett så kallat webinarium för dig som vill ha mer information eller ställa egna frågor. Självklart är det gratis och det är ca 40 minuter långt.

Om du har andra frågor, så är du välkommen att läsa mer här på hemsidan. Vi har en sida med de 50 vanligaste frågorna,  och du kan självklart kontakta oss på support@betterglobe.com.

Boka plats på webinarium

Varje tisdag kl. 20:30 håller vi ett informationsmöte via Internet där du får mer information. Det är självklart gratis och du har möjligheten att ställa frågor.

Boka din plats

Sandra Aviani
Göteborg

Jag letade länge efter placeringsmöjligheter som har mer hållbarhet, mer etisk inriktning och med bra avkastning och för några år sedan hittade jag Better Globe. När jag satte mig in i Better Globes verksamhet och hur de tänker och driver sitt företag blev jag eld och lågor. Äntligen hade jag hittat en investeringsmöjlighet som gav bra avkastning och där flera var vinnare. En investering som betyder något!

Redo att börja köpa träd?

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Börja månadsspara eller köp enstaka träd

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att ta kontakt med oss på support@betterglobe.com

Besök i Nyongoro, Kenya

I mitten av förra veckan besökte en av våra svenska kunder Torgny Johnsson vår plantage i Nyongoro på egen hand. Sedan 2015 avråder UD från resor till det här området i Kenya på grund av säkerhetsläget med Al-Shabab som verkar i gränstrakterna mellan Kenya och Somalia. Här kan du läsa hans historia och se hansRead more…