Samarbeten

Samarbeten

Vi samarbetar med många lokala partners...

Ingen har någonsin blivit framgångsrik på egen hand. En stor del av vår framgång ligger i våra samarbeten med både företag, universitet, lokala och internationella organisationer.

Vi samarbetar med många olika parter för att kunna lösa olika delar i vår verksamhet. Vi är ett kenyanskt skogsföretag och där är många delar i vår verksamhet som vi aldrig skulle kunna göra själva. Därför samarbetar vi bland annat med följande företag och organisationer:

 • KenGen – lite slarvigt kan man säga att KenGen är den kenyanska motsvarigheten till svenska Vattenfall. Det är den största elproducenten i Kenya och vi har samarbetat i många år. Bland annat har vi fått mark till vår kommande förädlingsindustri. Utbytet för KenGen är bland annat att minskad erosion och arbetstillfällen för många människor i anslutning till deras dammar. Våra respektive stiftelser samarbetar och du kan läsa mer på deras hemsida KenGen Foundation om de olika projekt vi gjort tillsammans.
 • Bamburi / Lafarge – tillsammans med KenGen och Bamburi har vi lanserat ”Green Initiative Challenge” som är ett projekt som bland annat syftar till att plantera träd på över 500 hektar på kommersiell basis. Du kan läsa mer om samarbetet i Lafarges pressrelease här.
 • KEFRI – är förkortningen för ”Kenya Forestry Research Institute” som är en kenyansk organisation som arbetar med forskning, framtagning av tekniker och spridning av kunskap om skogsplantering och samarbete i Kenya. Tillsammans forskar vi på in-vitro odling av våra Mukau-träd så att man kan förädla och skala upp processen till en industriell nivå.
 • Child Africa  är den ugandiska/norska välgörenhetsorganisationen som driver flera av de skolor som Better Globe byggt och renoverat.
 • K-Rep Bank / Sidian Bank – kenyansk bank som har specialiserat sig på mikrolån och som hjälper till och startar de mikrolånsbanker som vi finansierar.

Bruno Pescheux som är VD för Bamburi, Albert Mugo som är VD för KenGen Foundation och Better Globe Forestrys VD Jean-Paul Deprins skriver under avtalet för Green Initiative Challenge 24 juni 2015.

Vi samarbetar även med olika universitet:

 • Universitetet i Ghent, Belgien – sedan 2007 har vi ett samarbete med universitetet i Belgien som under flera år har skickat studenter för att skriva sina examansarbeten hos oss. Arbetet har fokuserat på förädling och in-vitro odling av våra Mukau-träd.
 • Nairobis universitet, Kenya – sedan flera år tillbaka har vi samarbete med det lokala universitetet kring in-vitro odling av våra olika träd.
 • Universitetet i Makere, Uganda – sedan ett tag tillbaka samarbetar vi också kring skogsdrift.

Andra organisationer som vi också samarbetar med:

 • Kenya Forestry Service (KFS)
 • The World Agroforestry Centre (ICRAF)
 • National Forestry Authority (NFA) i Uganda
 • Sawlog Production Grant Scheme (SPGS) i Uganda
 • m.fl.

Spara lite av dina pengar i träd och hjälp till att minska fattigdom

Vi bjuder in dig till att göra skillnad i Östafrika och bidra till en bättre värld. Dina träd kommer att hanteras på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt. Klicka på länken till vår butik och gör ett socialt ansvarsfullt köp idag. Med oss är det lönsamt att hjälpa andra.

Gör gott, bidra till en bättre värld och tjäna pengar samtidigt.