Med anledning om påståenden i en tidning om Better Globes grundare Rino Solbergs bakgrund, samarbetspartners i Sverige, årsredovisningen och försäljningsmodellen vill vi hänvisa till nedanstående artiklar där Rino själv berättar om sin bakgrund samt om historien med Biståndsaktuellt i ett mejl till journalisterna.

Tidningen tycks ifrågasätta Better Globes val av nätverksmarknadsföring som en av sina många marknadsföringskanaler. Vi vill understryka att vi är stolta över de ambassadörer vi har jorden runt och ännu stoltare över alla de nöjda kunder som köper träd regelbundet. Nöjda kunder är nämligen de bästa ambassadörer ett företag kan ha oavsett om dessa får någon ersättning eller inte.

Vi vill tipsa om att en av våra ambassadörer har skrivit om det här på sin hemsida. Där berättar han även utförligt om vad han har sett på plats när han har besökt vår verksamhet i Kenya 2008, 2012, 2015 och 2017. Att ha duktiga säljare är viktigt, men jämfört med nöjda kunder är det sekundärt.

Vi försöker vara så transparenta som möjligt i denna verksamhet. Exempelvis är de senaste 10 årens årsredovisningar för det norska försäljningsbolaget Better Globe AS tillgängliga via det norska Bolagsverket för vem som helst att ladda ner. Vi arrangerar nästan varje år en kundresa där ett antal kunder och ambassadörer besöker verksamheten på plats. Nästa resa är planerad till månadsskiftet juni/juli i år.

Vi har arrangerat möjlighet för besök även utanför dessa resor. Just nu har vi även två studenter från Uppsala universitet på plats som gör sin magisterexamen kring hållbart företagande på plats i Kenya. Vi lägger också ut fler och fler nyheter här på hemsidan och inte minst på vår youtube-kanal och arrangerar kontinuerligt informationsmöten runt om i Sverige, så att du ska kunna se vad vi gör och hur viktigt ditt bidrag är. Ta gärna del av något av allt det materialet om du vill veta mer.

När det gäller specifikt den kenyanska årsredovisningen så är det korrekt att den inte är offentlig, bl a eftersom det inte finns några krav på det i Kenya. Rino Solberg svarar själv på frågan i den här videon. Sedan ett par år tillbaka finns årsredovisningen ändå tillgänglig för större kunder och ambassadörer.

Vi är stolta över den skillnad som vi har gjort på plats i Kenya och Uganda de senaste 10 åren. Särskilt de senaste åren har vi kunnat skala upp verksamheten och vara ett ännu större positivt bidrag både för människor, samhälle och inte minst miljön. Vi hoppas att kunna göra en ännu större skillnad de kommande åren med din hjälp.


Spara lite av dina pengar i träd och hjälp till att minska fattigdom

Vi bjuder in dig till att göra skillnad i Östafrika och bidra till en bättre värld. Dina träd kommer att hanteras på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt. Klicka på länken till vår butik och gör ett socialt ansvarsfullt köp idag. Med oss är det lönsamt att hjälpa andra.

Lämna ett svar

Inga kommentarer