Regelbundet sparande

Regelbundet sparande

Nyckeln till framgång för både dig och oss...

Som kund i Better Globe bestämmer du helt och hållet själv när du köper, vad du köper, och hur mycket du köper. Better Globes modell baserar sig dock på regelbundenhet.

Vi arbetar långsiktigt och det är därför vi är beroende av våra kunders långsiktighet. Att köpa träd långsiktigt är inte bara bra för oss och verksamheten på plats, utan det är bra även för dig. Vi behöver det för att på bästa tänkbara sätt kunna sköta vår verksamhet effektivt hela året runt och inte minst så behövs vatten och skolor hela året om.

Vårt bästa tips: regelbundet sparande

Genom att regelbundet köpa träd i Better Globe bygger du upp en portfölj med träd från olika år och dessa träd kommer ge dig avkastning efterhand. På det sättet kommer din avkastning att öka och till slut stabiliseras på den nivå som du valt. Efter ungefär 10 år är du dessutom break-even, vilket innebär att du efter år tio får lika mycket tillbaka i form av avkastning som det du själv sätter in i ditt trädsparande det året.

Detta innebär i sin tur, att du från och med efter det 10:e året kan fortsätta köpa samma mängd träd som tidigare, men med den stora skillnaden att du nu kan välja att köpa de nya träden helt med avkastningen från de träd du redan äger i stället för att använda nya pengar.

Better Globes fördel med regelbundet sparande är att vi kan planera och budgetera vår verksamhet och därför uppmuntrar vi ett regelbundet sparande genom att belöna alla kunder som regelbundet sparar 1 donationspaket och 10 träd i månaden med 20 bonusträd i slutet av året. Nedersta raden i nedanstående bild visar den totala förväntade avkastningen på det sparandet som är ca 335 000 kronor.

Din förväntade avkastning från träden över 20 år i form av återköp

Din förväntade avkastning från träden över 20 år i form av återköp

Bonusträden ger samma avkastning som de vanliga träden, vilket gör detta alternativ till en god affär även för dig som kund över tid. Du kan naturligtvis köpa till träd och donationspaket när som helst under året om du inte börjat spara direkt i januari månad. För att få dina 20 bonusträd behöver du i december ha köpt minst 12 donationspaket och 120 träd. Erbjudandet går inte att kombinera med andra erbjudanden.

Om du köper träd enligt den här modellen ger det dig, förutom den stora nytta sparandet bidrar till genom donationspaketen, ett mer fördelaktigt pris per träd än om du köper dem styckvis för 17 EUR. Priset blir då tack vare de 20 bonusträden istället 16,31 EUR per träd.

Kontinuerligt månadssparande bygger din trädportfölj

Det bästa du kan göra är att regelbundet månadsspara flera år i rad. Inte bara hjälper det oss att driva en god verksamhet på plats, det gör också att din samlade årsavkastning växer för varje år från det femte året då vi börjar köpa tillbaka dina träd. Om du köper träd 2018, då får du din första avkastning 2022 och de följande 15 åren innan slutavverkningen sker 2037.

Köper du träd även året efter, 2019, då får du den första avkastningen 2023, men då får du även avkastningen för 2018-träden. Det vill säga att du får avkastning för två årsomgångar träd. På samma sätt fortsätter det så för varje år som du har valt att köpa träd och donationspaket. Det här syns väldigt tydligt om du använder vår trädkalkylator på följande sida:

Det hindrar inte att du köper extra träd då det av olika skäl verkar vettigt. Pengar tillbaka på skatten eller utdelning från aktier och liknande. Då kan man så klart logga in på sitt kundkonto och fylla på trädvolymen. Det ena utesluter inte det andra.

Trädkalkylatorn kan du också använda till att räkna ut vad din årsavkastning beräknas bli framöver. På så vis kan du genom att bestämma dig för hur mycket du vill ha ut varje år, ta reda på hur många träd och donationspaket du då behöver köpa.

Börja spara i träd eller boka plats på ett webinarium

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Varje tisdag kväll kl. 20:30 har vi ett live informationsmöte via Internet, ett så kallat webinarium för dig som vill ha mer information eller ställa egna frågor. Självklart är det gratis och det är ca 40 minuter långt.

Om du har andra frågor, så är du välkommen att läsa mer här på hemsidan. Vi har en sida med de 50 vanligaste frågorna,  och du kan självklart kontakta oss på support@betterglobe.com.

Boka plats på webinarium

Varje tisdag kl. 20:30 håller vi ett informationsmöte via Internet där du får mer information. Det är självklart gratis och du har möjligheten att ställa frågor.

Boka din plats

Alina Lundberg
Göteborg

Jag och min familj har köpt träd sedan 2008. Vi tycker att det är fantastiskt att vi kan få våra pengar att växa samtidigt som vi gör skillnad för så många andra människor. Jag har själv varit på plats och sett plantagerna och skolorna med egna ögon och idag kan jag inte sluta dela med mig av det till andra människor.

Redo att börja köpa träd?

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Börja månadsspara eller köp enstaka träd

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att ta kontakt med oss på support@betterglobe.com

Fattigdom bekämpas med köpkraft

Ekonomi är en fråga om förvaltning och hantering av resurser. Ekonomi är inte primärt en fråga om pengar, även om pengar också är en resurs som behöver förvaltas. Ekonomisk förmåga är en grundläggande kompetens som alla människor behöver ha och som är avgörande för vår överlevnad. Förra veckan genomförde vi tre uppskattade event för kunderRead more…