Regelbundet sparande

Regelbundet sparande

Nyckeln till framgång för både dig och oss...

Som kund i Better Globe bestämmer du helt och hållet själv när du köper, vad du köper, och hur mycket du köper. Better Globes modell baserar sig dock på regelbundenhet.

Vi arbetar långsiktigt och det är därför vi är beroende av våra kunders långsiktighet. Att köpa träd långsiktigt är inte bara bra för oss och verksamheten på plats, utan det är bra även för dig. Vi behöver det för att på bästa tänkbara sätt kunna sköta vår verksamhet effektivt hela året runt och inte minst så behövs vatten och skolor hela året om.

Vårt bästa tips: regelbundet sparande

Genom att regelbundet köpa träd i Better Globe bygger du upp en portfölj med träd från olika år och dessa träd kommer ge dig avkastning efterhand. På det sättet kommer din avkastning att öka och till slut stabiliseras på den nivå som du valt. Efter ungefär 10 år är du dessutom break-even, vilket innebär att du efter år tio får lika mycket tillbaka i form av avkastning som det du själv sätter in i ditt trädsparande det året.

Detta innebär i sin tur, att du från och med efter det 10:e året kan fortsätta köpa samma mängd träd som tidigare, men med den stora skillnaden att du nu kan välja att köpa de nya träden helt med avkastningen från de träd du redan äger i stället för att använda nya pengar.

Better Globes fördel med regelbundet sparande är att vi kan planera och budgetera vår verksamhet och därför uppmuntrar vi ett regelbundet sparande genom att belöna alla kunder som regelbundet sparar 1 donationspaket och 10 träd i månaden med 20 bonusträd i slutet av året. Nedersta raden i nedanstående bild visar den totala förväntade avkastningen på det sparandet som är ca 335 000 kronor.

Din förväntade avkastning från träden över 20 år i form av återköp
Din förväntade avkastning från träden över 20 år i form av återköp

Bonusträden ger samma avkastning som de vanliga träden, vilket gör detta alternativ till en god affär även för dig som kund över tid. Du kan naturligtvis köpa till träd och donationspaket när som helst under året om du inte börjat spara direkt i januari månad. För att få dina 20 bonusträd behöver du i december ha köpt minst 12 donationspaket och 120 träd. Erbjudandet går inte att kombinera med andra erbjudanden.

Om du köper träd enligt den här modellen ger det dig, förutom den stora nytta sparandet bidrar till genom donationspaketen, ett mer fördelaktigt pris per träd än om du köper dem styckvis för 17 EUR. Priset blir då tack vare de 20 bonusträden istället 16,31 EUR per träd.

Kontinuerligt månadssparande bygger din trädportfölj

Det bästa du kan göra är att regelbundet månadsspara flera år i rad. Inte bara hjälper det oss att driva en god verksamhet på plats, det gör också att din samlade årsavkastning växer för varje år från det femte året då vi börjar köpa tillbaka dina träd. Om du köper träd 2019, då får du din första avkastning 2023 och de följande 15 åren innan slutavverkningen sker 2038.

Köper du träd även året efter, 2020, då får du den första avkastningen 2024, men då får du även avkastningen för 2019-träden. Det vill säga att du får avkastning för två årsomgångar träd. På samma sätt fortsätter det så för varje år som du har valt att köpa träd och donationspaket. Det här syns väldigt tydligt om du använder vår trädkalkylator på följande sida:

Det hindrar inte att du köper extra träd då det av olika skäl verkar vettigt. Pengar tillbaka på skatten eller utdelning från aktier och liknande. Då kan man så klart logga in på sitt kundkonto och fylla på trädvolymen. Det ena utesluter inte det andra.

Trädkalkylatorn kan du också använda till att räkna ut vad din årsavkastning beräknas bli framöver. På så vis kan du genom att bestämma dig för hur mycket du vill ha ut varje år, ta reda på hur många träd och donationspaket du då behöver köpa.

Börja spara i träd eller boka plats på ett webinarium

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Varje tisdag kväll kl. 20:30 har vi ett live informationsmöte via Internet, ett så kallat webinarium för dig som vill ha mer information eller ställa egna frågor. Självklart är det gratis och det är ca 40 minuter långt.

Om du har andra frågor, så är du välkommen att läsa mer här på hemsidan. Vi har en sida med de 50 vanligaste frågorna,  och du kan självklart kontakta oss på support@betterglobe.com.

Ready to buy some trees?

If you also want to do good, contribute to a better world and save your money in an ethical, sustainable and long-term way, use the link below. Start saving monthly or buy single trees

Boka plats på webbinarium

Each Tuesday evening at 8.30 pm we host a live-streamed information meeting online, where you can get more information. It is free of course, and you will be able to ask questions. Book your seat
Ulrika Emericks
Göteborg

Det som jag fastnade för med Better Globe var den unika kombination av att hjälpa människor samtidigt som man tjänade pengar på ett hållbart sätt. Jag har alltid hjälpt dem som inte varit lika lyckligt lottade, men här kan jag göra det i en stor skala och få avkastning samtidigt. Jag köpte mitt första donationspaket 2008 och har månadssparat sedan dess.

Contact us

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att ta kontakt med oss på support@betterglobe.com

Några ord från Jean-Paul

Låt mig först och främst ta tillfället i akt att önska alla som läser detta nyhetsbrev ett hälsosamt, lyckligt och välmående nytt år 2020 från mig och anställda på Better Globe Forestry. Better Globe Forestry står inför spännande tider, men låt oss först reflektera över 2019 Förra året var ett intressant och utmanande år på olika sätt. ViLäs mer…