Utbildning

Utbildning

Nyckeln till bättre välfärd då bara 40 % av barnen går färdigt skolan...

Utbildning är ett viktigt verktyg för att bekämpa fattigdom och korruption och det bästa sättet att hjälpa människor att förändra sin situation. Integritet måste läras in hos barn samtidigt som kampen mot fattigdomen pågår. Utbildning har visat sig vara det bästa sättet att minska fattigdomen i de områden som vi är verksamma.

Det är mycket vanligt att barnen måste bidra till hushållet och skolorna i Afrika är inte gratis som de är i andra delar av världen. Det gör att många vuxna helt enkelt inte har råd att låta sina barn gå i skolan några längre perioder, de behövs hemma och pengarna behövs till mat. Inte minst behöver barnen många gånger ta med sig vatten som det är brist på till skolan. Genom att vi anlägger våra plantager och kan skapa avlönade arbetstillfällen får barnen indirekt möjlighet att gå i skolan.

Elever på Mboti School, Sosoma, Kenya.
Elever på Mboti Primary School, Sosoma, Kenya.

Genom att du som kund köper donationspaket så hjälper du till att finansiera utbildning för barn. I varje donationspaket som köps är en del pengar öronmärkta för att renovera de skolor som finns i områden där vi verkar. Dessa pengar från donationspaketen har, per 2018, bidragit till renoveringen av tre skolor i Kenya och inköp av mark till en skola samt byggnationen av en ytterligare skola i Uganda.

En av Child Africas skolor som byggts med stöd från donationspaketen. Invigdes 2016.
En grundskola i Kabale, Uganda, som Child Africa har byggt och numer driver. Invigdes 2016.

Better Globe driver och bygger inte skolor, det gör andra

Precis som vi har nämnt tidigare är vi ett skogsbolag och vi driver inte några skolverksamheter och vi bygger inte några skolor. Det överlåter vi till lokala organisationer, föräldrakooperativ och liknande. Vi har ett nära samarbete med Child Africa – en registrerad välgörenhetsorganisation (NGO – non governmental organization) –  som får pengarna till skolverksamheten från donationspaketen.

Det är sedan Child Africa som bygger, renoverar och driver majoriteten av skolorna. Det är något man har erfarenhet av sedan 25 år tillbaka och dessutom vunnit priser för som bl.a. bästa NGO inom utbildning i Uganda. Du kan läsa mer om Child Africa på deras hemsida.

Child Africa bedriver skolverksamhet och fadderverksamhet för barn primärt i Uganda men bidrar även till skolor i Kenya. Child Africa är som de flesta välgörenhetsorganisationer beroende av att företag, organisationer och privatpersoner, på olika sätt bidrar till deras verksamhet.

Lärarnas löner, böcker och inte minst mat och kläder till barnen, kommer till 100 procent från bidrag av varierande slag. Förutom de öronmärkta pengarna för skolverksamheten i donationspaketen går till Child Africa går även en del av företagets vinst till dem.

Child Africas kontor i Kabale, Uganda.
Child Africas kontor i Kabale, Uganda.

Child Africas skolor och verksamhet är kända långt utanför Ugandas och Kenyas gränser för den pedagogik som bland annat leder till att barn från socioekonomiskt usla förutsättningar kan tillgodogöra sig utbildningen och bli framgångsrika i skolan.

Child Africas studenter mäter sig i resultat med de mest välrenommerade skolorna i distrikten. Pedagogikens fokus är att bygga upp självförtroende och att arbeta med grundläggande värderingar, allt i linje med att man vill motverka fattigdom och korruption.

Child Africa är också kända för att integrera funktionsnedsatta barn i den vanliga skolverksamheten och då främst döva barn. Samtliga barn på skolan får lära sig teckenspråk för att kunna kommunicera och man använder även mobiltelefoner för att kunna skicka meddelanden till varandra.

Kate, som är helt döv, på sin examensdag i Kabale, Uganda.

Många av barnen på skolan bor på internat. Det är ofta det bästa för barnen. Då kan de fokusera på skolarbetet och behöver inte lägga sin tid på att hjälpa till i hemmet. De får också 3 mål mat varje dag vilket inte alltid är möjligt för de som bor hemma.

Det bästa du kan göra för att stödja skolverksamheten är att månadsspara i Donationspaketet.

Börja spara i träd eller boka plats på ett webinarium

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Varje tisdag kväll kl. 20:30 har vi ett live informationsmöte via Internet, ett så kallat webinarium för dig som vill ha mer information eller ställa egna frågor. Självklart är det gratis och det är ca 40 minuter långt.

Om du har andra frågor, så är du välkommen att läsa mer här på hemsidan. Vi har en sida med de 50 vanligaste frågorna, och du kan självklart kontakta oss på support@betterglobe.com.

Ready to buy some trees?

If you also want to do good, contribute to a better world and save your money in an ethical, sustainable and long-term way, use the link below. Start saving monthly or buy single trees

Boka plats på webbinarium

Each Tuesday evening at 8.30 pm we host a live-streamed information meeting online, where you can get more information. It is free of course, and you will be able to ask questions. Book your seat
Egil Stavik Tautra
Molde, Norge

Jag köper träd för att jag vill ha en hållbar och god avkastning på mina pengar samtidigt som det är viktigt för mig att minska klimathotet, ökenspridningen och fattigdomen i världen. Hela vår familj köper träd, även mina tonåringar köper för egna pengar. Jag tycker att hela konceptet är briljant, fungerar bra och banar väg för hur framtida hjälp kommer att fungera.

Better Globe har överträffat mina förväntningar och det är den bästa avkastningen på min investering. I många år har jag skänkt ca 12 000 NOK till välgörenhet. För ett tag sedan valde jag att testa en del i Better Globe. Det slutade med att jag idag lägger alla pengarna hos Better Globe eftersom jag såg att det fungerar, jag själv har besökt Kenya. Idag köper jag träd för långt större belopp än de 12 000 NOK som också ger en större positiv påverkan.

Contact us

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att ta kontakt med oss på support@betterglobe.com

Några ord från Jean-Paul

Låt mig först och främst ta tillfället i akt att önska alla som läser detta nyhetsbrev ett hälsosamt, lyckligt och välmående nytt år 2020 från mig och anställda på Better Globe Forestry. Better Globe Forestry står inför spännande tider, men låt oss först reflektera över 2019 Förra året var ett intressant och utmanande år på olika sätt. ViLäs mer…