Utbildning

Utbildning

Nyckeln till bättre välfärd då bara 40 % av barnen går färdigt skolan...

Utbildning är ett viktigt verktyg för att bekämpa fattigdom och korruption och det bästa sättet att hjälpa människor att förändra sin situation. Integritet måste läras in hos barn samtidigt som kampen mot fattigdomen pågår. Utbildning har visat sig vara det bästa sättet att minska fattigdomen i de områden som vi är verksamma.

Det är mycket vanligt att barnen måste bidra till hushållet och skolorna i Afrika är inte gratis som de är i andra delar av världen. Det gör att många vuxna helt enkelt inte har råd att låta sina barn gå i skolan några längre perioder, de behövs hemma och pengarna behövs till mat. Inte minst behöver barnen många gånger ta med sig vatten som det är brist på till skolan. Genom att vi anlägger våra plantager och kan skapa avlönade arbetstillfällen får barnen indirekt möjlighet att gå i skolan.

Elever på Mboti School, Sosoma, Kenya.

Elever på Mboti Primary School, Sosoma, Kenya.

Genom att vi kunder köper donationspaket så hjälper vi Better Globe att finansiera utbildning för barn. I varje donationspaket som köps av oss är en del pengar öronmärkta för att renovera de skolor som finns i områden där vi verkar. Dessa pengar från donationspaketen har, per 2017, bidragit till renoveringen av tre skolor i Kenya och inköp av mark till en skola samt byggnationen av en ytterligare skola i Uganda.

En av Child Africas skolor som byggts med stöd från donationspaketen. Invigdes 2016.

En grundskola i Kabale, Uganda, som Child Africa har byggt och numer driver. Invigdes 2016.

Better Globe driver och bygger inte skolor, det gör andra

Precis som vi har nämnt tidigare är vi ett skogsbolag och vi driver inte några skolverksamheter och vi bygger inte några skolor. Det överlåter vi till lokala organisationer, föräldrakooperativ och liknande. Vi har ett extremt nära samarbete med Child Africa – en registrerad välgörenhetsorganisation (NGO – non governmental organization) –  som får pengarna till skolverksamheten från donationspaketen. Det är sedan Child Africa som bygger, renoverar och driver majoriteten av skolorna. Det är något man har erfarenhet av sedan 25 år tillbaka och dessutom vunnit priser för som bl.a. bästa NGO inom utbildning i Uganda. Du kan läsa mer om Child Africa på deras hemsida.

Child Africa bedriver skolverksamhet och fadderverksamhet för barn primärt i Uganda men bidrar även till skolor i Kenya. Child Africa är som de flesta välgörenhetsorganisationer beroende av att företag, organisationer och privatpersoner, på olika sätt bidrar till deras verksamhet. Lärarnas löner, böcker och inte minst mat och kläder till barnen, kommer till 100 procent från bidrag av varierande slag. Förutom de öronmärkta pengarna för skolverksamheten i donationspaketen går till Child Africa går även en del av företagets vinst till dem.

Child Africas kontor i Kabale, Uganda.

Child Africas kontor i Kabale, Uganda.

Child Africas skolor och verksamhet är kända långt utanför Ugandas och Kenyas gränser för den pedagogik som bland annat leder till att barn från socioekonomiskt usla förutsättningar kan tillgodogöra sig utbildningen och bli framgångsrika i skolan. Child Africas studenter mäter sig i resultat med de mest välrenommerade skolorna i distrikten. Pedagogikens fokus är att bygga upp självförtroende och att arbeta med grundläggande värderingar, allt i linje med att man vill motverka fattigdom och korruption.

Child Africa är också kända för att integrera funktionsnedsatta barn i den vanliga skolverksamheten och då främst döva barn. Samtliga barn på skolan får lära sig teckenspråk för att kunna kommunicera och man använder även mobiltelefoner för att kunna skicka meddelanden till varandra.

Kate, som är helt döv, på sin examensdag i Kabale, Uganda.

Många av barnen på skolan bor på internat. Det är ofta det bästa för barnen. Då kan de fokusera på skolarbetet och behöver inte lägga sin tid på att hjälpa till i hemmet. De får också 3 mål mat varje dag vilket inte alltid är möjligt för de som bor hemma.

Det bästa du kan göra för att stödja skolverksamheten är att månadsspara i Donationspaketet.

Börja spara i träd eller boka plats på ett webinarium

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Varje tisdag kväll kl. 20:30 har vi ett live informationsmöte via Internet, ett så kallat webinarium för dig som vill ha mer information eller ställa egna frågor. Självklart är det gratis och det är ca 40 minuter långt.

Om du har andra frågor, så är du välkommen att läsa mer här på hemsidan. Vi har en sida med de 50 vanligaste frågorna,  och du kan självklart kontakta oss på support@betterglobe.com.

Boka plats på webinarium

Varje tisdag kl. 20:30 håller vi ett informationsmöte via Internet där du får mer information. Det är självklart gratis och du har möjligheten att ställa frågor.

Boka din plats

Jan Bolmeson
Malmö

För mig är Better Globe ett fantastiskt sätt att spara på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt. De pengarna som jag sparar formar framtiden till en bättre plats både för människor och miljö.

Redo att börja köpa träd?

Om du också vill vara med och göra gott, bidra till en bättre värld och spara dina pengar på ett etiskt, hållbart och långsiktigt sätt, använd länken nedan.

Börja månadsspara eller köp enstaka träd

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att ta kontakt med oss på support@betterglobe.com

Fattigdom bekämpas med köpkraft

Ekonomi är en fråga om förvaltning och hantering av resurser. Ekonomi är inte primärt en fråga om pengar, även om pengar också är en resurs som behöver förvaltas. Ekonomisk förmåga är en grundläggande kompetens som alla människor behöver ha och som är avgörande för vår överlevnad. Förra veckan genomförde vi tre uppskattade event för kunderRead more…